Cosmetica

Wist je dat met zonnecosmetica:
  • Sneller bruint
  • Je teint langer blijft
  • 40% meer bruiningsresultaat behaalt = wetenschappelijk aangetoond
  • Het vochtgehalte van uw huid op peil houdt
  • Fijne lijntjes en rimpels tegengaat
  • De kwaliteit van uw huid verbetert door de hoogwaardige huidverzorgende
  • Een droge huid tegengaat die anders UV licht reflecteert en hierdoor de bruining oppervlakkig houdtOnze klanten:

“Dat heeft toch geen nut” of “Ik heb al een bodylotion gesmeerd”

Is een van de veel gehoorde antwoorden die wij krijgen wanneer wij aan onze klanten vragen of ze een zonnecosmetica willen gebruiken. Wij leggen graag uit waarom het zo belangrijk is om jezelf in te smeren met een product dat speciaal voor gebruik onder de zonnebank is gemaakt.

Tijdens het zonnen verliest de huid veel vocht waardoor uitdroging van de huid en huidveroudering kan ontstaan. Vocht dat je bent verloren kan je naderhand niet meer “terugsmeren” Een droge huid reflecteert het zonlicht en wanneer je smeert met een zonnecosmetica verhoogt je, je bruiningsresultaat tot wel 40%. En een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt, maar ook dat je ook dieper bruin en langer bruin blijft. Het is dan ook van groot belang je huid goed in te smeren (vlak) voor je gaat zonnen.

Belangrijk is ook dat je geen SPF (beschermingsfactor) smeert. Dit houdt de UV straling tegen en is alleen voor gebruik in de buitenzon. Wanneer je met een SPF smeert onder de zonnebank houdt je eigenlijk datgene tegen die je nodig hebt om een bruine kleur te krijgen. Je verbrandt dus niet,… maar wordt ook niet bruin. De zonnebank waar u onder gaat in combinatie met het aantal minuten is uw beschermingsfactor.  *Let op! Veel dagcremes bevatten SPF 15 of hoger, verwijder dus eerst je dagcreme voor je gaat zonnen.

Bruiningsversnellers
Een groot misverstand is dat mensen denken sneller te verbranden wanneer men een bruiningsversneller gebruikt. Je verbrandt echter niet van deze creme, bruiningsversnellend wil zeggen; sneller bruindoordat je melanine-aanmaak wordt gestimuleerd. Al onze zonnecosmetica is bruiningsversnellend en beschermend tegen huidveroudering.

Gewone bodylotion, dagcreme’s of zalfjes zijn niet gemaakt om het vochtverlies onder een zonnebank tegen te gaan.
Tijdens het zonnen droogt je huid sneller uit, gebruik daarom ook een creme die gemaakt is om dat te voorkomen.
Let op! Zonnecosmetica gemaakt voor zonnebankgebruik is niet geschikt voor gebruik in de buitenzon, er zit namelijk geen beschermingsfactor in.

In onze studio’s verkopen wij producten van Australian Gold, Tannymax en Devoted Creation.

Voor meer informatie over welke crème het meest geschikt is verwijzen wij je door naar één
van onze medewerkers.                       


Tip:
Word je gezicht moeilijk bruin onder de zonnebank?
Kijk dan eens op uw verpakking dagcreme, daar zit vaak SPF 15 of hoger in. Zorg dat je gezicht goed is gereinigd wanneer je zonnecosmetica aanbrengt. Wanneer je benen moeilijk bruinen, scrub ze dan licht voordat je gaat zonnen en gebruik een product met een bronzer (zelfbruiner).